通知

图书馆学习
当前位置: 新网站>>新闻通知>>新闻>>正文
留学生文化交流party顺利举办
文/图:索怡帆 何煜 翻译:李美萱 付冰洁 胡艺瑶 孙晓阳​ 审稿:孙武斌  西北工业大学国际教育学院 审核人:

2018年3月16日18:00到20:00,国际教育学院举办了一场文化交流盛宴。来自世界各地的学生欢聚一堂,其中包括俄罗斯、美国、韩国、越南、印度尼西亚等国家的留学生。

A wonderful cultural exchange feast was held by the International Education College from 18:00 to 20:00 on March 16th, 2018.The students around the world gathered together, including students from Russia, America, South Korea, Vietnam and Indonesia.

616F7

晚会开始,国际教育学院的老师表示了对留学生到来的欢迎,并为他们准备了精彩的节目。首先是来自俄罗斯的索菲亚为大家带来一段精美的舞蹈,来自不同国家的学生都被她优美的舞姿而打动,不约而同地欢呼喝彩。接下来是另一名俄罗斯留学生卡佳为大家带来光彩夺目的《light show》。然后,一首由留学生代表斯大林演唱的汉语歌曲《小苹果》,激情洋溢,其流利的汉语让人为之侧目,体现了留学生对中国文化的热爱。随后,大家一起体验了游戏《never I have ever》,所有学生都积极参与,讲述自己的经历,并为大家带来歌舞表演,欢乐不断。在大家的热烈欢迎下,接下来一名留学生表演了流行舞蹈《Panama》,节奏感十足,全场氛围进入了高潮。而韩国留学生金逸淑则为大家弹奏了一曲精彩的《名探侦コナンメイン・テーマ》。随后大家相互交流,气氛十分热烈。

At the beginning of theparty, thestaffof the International EducationCollege expressed their welcome to international students and preparedgreat shows for them.Sophia from Russia brought everyone the first performance, which was a beautiful dance.All the audiencewas impressed by her graceful dance andgave enthusiastic cheers to her, followed by a dazzling“light show”performed by a Russian studentKatja. Then, avery popularChinese song “Little Apple” sung by the international student representative Stalin. His fluent Chinese languageattachedeveryone’sattention. Meanwhile, this performancereflected the foreign students’ love of Chinese culture. Afterwards, everyone experienced the game "never I have ever". All the students participated in thisgameactively, and they also brought songsand danceswhen they failed the game.Apart fromthesefantastic shows,an international student performed the popular dance “Panama”.The strong rhythm brought vitality to the whole party.In addition, aSouth Korean student,Jin Yishu,played a wonderful piece of “名探侦コナン メイン・テーマ”.All international students were very passionate about communicating with each otherafter all performances were finished.

72C59

最后,大家拍照留念,于欢声笑语中晚会落下帷幕。此次活动期间,世界各地的学生们在西工大相聚在一起,彼此的文化相互碰撞,相互融合,迸发出绚丽的烟火。

In the end,many picturesweretaken, and the partywasended in cheers and laughter.This event has brought different countries andregionsstudents together in the Northwestern Polytechnical University, which enable differentculturesto collide and merge with each other.

5D40D

国际教育学院